Steeds meer DKG banen melden zich aan

Wat hebben we veel enthousiaste reacties gekregen op ons initiatieven om samen te werken met banen, clubs en Pro’s!

“Wij vinden het belangrijk om te stimuleren dat jeugdige golfers komen golfen en staan helemaal achter het DKG initiatief” – Sheila Evers (Directie Rijkbanen)

In nauwelijks een maand tijd hebben zich al 9 banen aangemeld als Dutch Kids Golf baan! Daar zijn we hartstikke trots op. Ons doel is om eind 2017 met tenminste 50 jeugdvriendelijke banen samen te werken. Gezien alle reacties tot nu toe moet dat lukken wat ons betreft.

Nu het RAAK initiatief voor de doelgroep 10-18 is afgeschaft en RAAK zich vooral richt op de brede laag nog niet golfende jeugd is er voor de al wél golfende jeugd onduidelijkheid ontstaan. Dutch Kids Golf wil die onduidelijkheid wegnemen en jeugd (en ouders) laten zien welke banen in Nederland hen graag verwelkomen. We willen graag met deze jeugdvriendelijke banen samenwerken en er samen voor zorgen dat jeugdgolf in Nederland een prominente plek inneemt als sport.

Inmiddels timmert Dutch Kids Golf behoorlijk aan de weg: de US Kids wedstrijden worden goed bezocht door jeugd uit binnen- en buitenland, dit jaar organiseren we meerdere te gekke “golf-only” golfkampen in samenwerking met enthousiaste clubs en Pro’s en een uniek TopGolf (Boot) Camp op The Dutch, er worden masterclasses en series georganiseerd voor topjeugd en inlooptrainingen voor de toppers van de toekomst. Kortom: Dutch Kids Golf is hard op weg om hét platform voor jeugdgolf in Nederland te worden. Dat doen we graag in samenwerking met jeugdvriendelijke banen en jeugdminded professionals. In onze ogen is dat de enige manier om golf levend(ig) te houden voor de jeugd.

Benieuwd welke banen zich al hebben aangesloten? Kijk even op de DKG banen pagina en je weet het meteen. We hebben natuurlijk de tarieven vermeld en door te klikken op de baan linken we je meteen door naar hun website. Wel zo handig! Op sommige banen, zoals alle Rijkbanen, krijg je met je DKG Jeugd(jaar)kaart een prachtige extra korting op het jeugdtarief.