Fysieke tip van Liesbeth: touwtje springen

Dé beste vakantie tip van Liesbeth:

“Vorige nieuwsbrief vertelde ik over het belang van bewegen. Deze week leg ik je uit waarom je met touwtje springen nou zoveel kan bereiken én geef ik je een leuke challenge mee.

Springtouwen. In mijn beleving is het 1 van de beste oefeningen ooit bedacht  in de geschiedenis van de mensheid. Het is zo effectief. Je traint: uithoudingsvermogen (je hartslag gaat omhoog), coördinatie & motoriek (cross-laterale patronen), mentale weerbaarheid (geduld en tijd om het onder de knie te krijgen), snelheid en explosiviteit. Allemaal onderdelen die voordelen brengt voor jeugdgolfers op de golfbaan. In mijn jeugd trainingen is het een standaard element die ik toepas tijdens de warming up, of als hoge intensiteit interval training. Uniek is dat je met springtouwen zoveel kunt variëren dus het blijft super uitdagend. Papa & mama kunnen deze oefening ook meedoen (eens kijken wie het volhoudt!), het is namelijk voor alle leeftijden super geschikt want het is een zelfbegrensde oefening. Ga jij de volgende challenge aan?”

Opwarmen: 2min

1 been links 10x

1 been rechts 10x

Hoge knieën 10x

Double Unders 5x

Kijk op www.lpgolfperformance.nl voor meer informatie, instructie videos en tips! Voor vragen over coachings mogelijkheden mail liesbeth via info@lpgolfperformance.nl