Fysieke tip van Liesbeth: waarom is balans belangrijk voor golf?

Elke 2 weken plaatsen we een nieuwe fysieke tip van onze fysieke coach Liesbeth Pauwels. Dit keer geeft Liesbeth antwoord op de vraag:

Waarom is balans belangrijk voor golf ? 

“Balans is een van de basis atletische vaardigheden. Zonder balans kan je niet bouwen naar dynamische stabiliteit, kracht en explosiviteit. Zonder balans ontbreekt je dus de mogelijkheden om consequent ver te slaan. Het zorgt er ook voor dat je niet valt of je evenwicht verliest tijdens de swing. Dat zien we voornamelijk terug in de beginhouding. Denk maar aan je voetenstand/gewichtsverdeling en door de hele swing heen hoe jouw gewichtsverplaatsing verloopt. Daarnaast is balans een belangrijk onderdeel om op moeilijke liggingen en heuvels toch je lichaamspositie en aangepaste swing te kunnen behouden. Hierdoor heb je veel meer kansen om ook op deze liggingen een goede bal te slaan! Een krachtige evenwicht helpt je bij putten en short game want daar draait het om finesse en techniek. En dat is juist wat in golf telt: hoe kun je op een lastige ligging toch nog een up en down maken!

Mijn fysieke tip om aan je balans te werken is dan ook: oefen dagelijks 3 minuten op links en 3 minuten op rechts op blote voeten. Op de foto zie je een aantal oefeningen ter variatie.”

Succes! Kijk op www.lpgolfperformance.nl voor meer informatie, instructie videos en tips! Voor vragen en coachings mogelijkheden mail liesbeth via info@lpgolfperformance.nl