Fysieke blog: een kijkje achter de schermen bij fysieke coach Liesbeth

Elke nieuwsbrief geeft Liesbeth Pauwels, fysieke coach binnen de The Dutch Junior Golf Academy een fysieke tip. Dit keer geeft Liesbeth jullie achtergrond informatie over haar opleiding en visie op het fysieke aspect van golf!

“De 3 belangrijkste voordelen die alleen jij kunt pakken! (En dat is niet wat je zou denken).

Als fysieke golf expert en coach draait het niet altijd alleen maar om het fysieke en lichamelijke aspect. Dit keer geef ik jullie een andere persoonlijke inkijk in mijn verhaal.

Drie jaar lang werd ik in Canada begeleid door werelds beste rotationele expert Jason Glass. En hij is nu in Amsterdam! Hij presenteert 2 dagen de TPI level 1 cursus aan golfpro’s, fysio’s en fysieke coaches. Deze cursus herhaal ik elk jaar als onderdeel om mijn jaarlijkse studiecredits te behalen, maar heb ik voor het eerst gevolgd in 2009. En toch leer ik elke keer weer iets bij, ontmoet ik nieuwe professionals en leer ik van de TPI instructeurs over de nieuwste ontwikkelingen in de golf wereld.

Conclusie is dat Nederland ongeveer 10 jaar achter loopt in de golf fitness ontwikkelingen in vergelijking met Noord-Amerika. Auch…

Vooral met betrekking tot de cultuur en community rondom golf. In Noord-Amerika is golf vele malen populairder. En de meest recente winst tijdens de Presidents Cup laat nog eens zien dat de wereldtop bestaat uit hele sterke Americanen.

In de headquarters van TPI in California, waar ik al meerdere keren ben geweest, bestuderen ze de top golfers van de PGA Tour. Toen ik mijn opleiding daar als TPI Junior coach deed vloog de vonk over! Dit leidde mij uiteindelijk naar mijn huidige missie…    Het realiseren van een gezonde & fitte golf gemeenschap. En ik nodig je uit!

Volgend jaar staat voor mij het 2-jaarlijkse World Golf Fitness Summit in Orlando op het programma. Deze mega conferentie met top coaches vanuit de hele wereld geeft mij de mogelijkheid verder te groeien en een groter netwerk op te bouwen. Maar vooral geeft het mij de mogelijkheid om de nieuwste trends te spotten, ‘ground braking’ technieken te leren, en de meest effectieve behandeling over te nemen naar Nederland.

Zoals Jason Glass mij weer herinnert… de basis van rotationele explosiviteit en de ‘transfer of energy’ op de meest efficiënte manier… begint bij een mobiel en stabiel lichaam.

Binnenkort post ik mijn interview met Jason Glass online. Ben je benieuwd wat Jason te zeggen geeft, vergeet dan zeker niet mijn blog in de gaten te houden. Hij geeft onder andere inzichten en beperkingen die hij voornamelijk in Europa ziet. En hij verteld ons zijn ultieme tip!

Maar nu komt het. Er zijn zoals de titel zegt dus 3 dingen die niemand anders kan doen om jouw overwinning te pakken en beter te worden.

  • Jouw voorbereiding
  • Jouw inspanning
  • Jouw instelling

Succes!”

Houd Liesbeth’s blog in de gaten voor meer insights. Kijk op www.lpgolfperformance.nl voor meer informatie, instructie video’s en tips! Voor vragen en coachings mogelijkheden mail Liesbeth via info@lpgolfperformance.nl