2017 was voor Dutch Kids Golf een onvergetelijk jaar. Met een paar prachtige samenwerkingen hebben we Dutch Kids Golf stevig op de kaart gezet. Een lijn die we in 2018 zeker voort gaan zetten.

Dutch Kids Golf positioneert zich dit jaar nog meer als dé jeugdgolf organisatie van Nederland. Of je nu net begint met golfen, al langer op de mat staat of een ambitieuze en ervaren junior bent, bij Dutch Kids Golf kun je terecht. Vanuit die invalshoek zijn we afgelopen jaar keihard aan de slag gegaan, samen met enthousiaste partners en jeugdvriendelijke banen.

Pijlers

Binnen Dutch Kids Golf focussen we op drie hoofdlijnen die onderling nauw verbonden zijn:

  1. Golfkampen: zowel voor de beginnende (breedte) jeugd als voor de topgolfende junioren;
  2. Wedstrijden: voor jeugd van 5-18, hcp. 54 tot een plus handicap, met caddie of alleen, familiewedstrijden en strokeplay wedstrijden, you name it we have it!
  3. TopGolf: voor ambitieuze, gemotiveerde junioren organiseren we diverse activiteiten op gebied van TopGolf.

Samenwerkingen

US Kids Golf

In 2017 zijn we enkele geweldige partnerships aangegaan, zoals die met US Kids Golf. US Kids Golf is de grootste jeugdgolf organisatie ter wereld. Op verzoek van US Kids hebben we de Amsterdam Local Tour opgezet: een serie van 16 wedstrijden, die o.a. meetelt in de NGF ranking. Met een Europees kampioenschap in Schotland en een wereldkampioenschap op Pinehurst is het US Kids circuit een fantastische aanvulling op bestaande jeugd opens. We hebben de leukste cijfers van de Amsterdam Local Tour op een rijtje gezet. Nieuwsgierig? Klik hier en je weet alles over de 2017 Amsterdam Local Tour!

DKG banen

Dutch Kids Golf staat voor samenwerken en verbinden met als doel om jeugdgolf in Nederland te promoten en goed te organiseren. Dat kunnen we niet alleen. In 2017 zijn we dan ook begonnen met het DKG banen initiatief. Banen kunnen zich (gratis) aansluiten bij Dutch Kids Golf. Samen met deze banen ontplooiien we initiatieven op gebied van jeugdgolf. Daarbij kunnen de banen Dutch Kids Golf als platform gebruiken om eigen initiatieven onder de aandacht te brengen. Met de DKG jeugdjaarkaart krijgt jeugd een leuke extra korting bij veel van de DKG banen. Een mooie incentive om meer te spelen op aangesloten banen. Samen zorgen we er zo voor dat jeugd de weg naar de baan weet te vinden en actief gaat en blijft golfen! Inmiddels hebben zich 20 banen aangemeld en zijn we met nog veel meer banen in overleg. Komend jaar gaan we als Dutch Kids Golf op zoek naar de meest jeugdvriendelijke baan van Nederland. Daarover begin 2018 meer.

Golfkampen

In 2017 zijn we doorgegaan met de organisatie van golfkampen. Na evaluatie van de try-outs in 2016 hebben we enkele aanpassingen uitgevoerd en hebben we ook dit jaar weer een paar mooie golfkampen neergezet met een sterk regionaal karakter. De samenwerking met baan en pro is een belangrijk onderdeel van de DKG golfkampen.  Naast de regionale (breedte) golfkampen was er dit jaar ook een TopGolf (Boot) Camp. Een intensief vierdaags trainingsprogramma dat zeer goed ontvangen is.

In 2018 gaan we natuurlijk door met de organisatie van golfkampen. De eerste kampen staan al op de site vermeld en er staat nog veel meer op stapel voor wat betreft de kampen.

The Dutch Junior Golf Academy: van Talent naar TopGolf

De meest in het oog springende samenwerking van dit jaar was voor ons die met The Dutch. In oktober 2017 ging de The Dutch Junior Golf Academy in full swing. Daarmee is ook de 3e component (TopGolf) van Dutch Kids Golf verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige partner.

De Grünberg Golf Academy van Harald Grünberg (mede-founder van Dutch Kids Golf) is opgegaan in de The Dutch Junior Golf Academy. Door de samenwerking met The Dutch waarborgen we talentontwikkeling van topjeugd en de visie om met gespecialiseerde coaches samen te werken waarbij we het talent centraal stellen.

2018

Komend jaar gaan we er weer keihard tegenaan om jeugdgolf in Nederland én daarbuiten te promoten en mooie activiteiten te organiseren. Natuurlijk gaat de Amsterdam Local Tour door! Sterker nog: we breiden uit naar Duitsland en wellicht ook België. Net over de grens liggen de mooiste banen en door deze op te nemen in de Amsterdam Local Tour kunnen we zorgen voor een internationale wedstrijdervaring om de hoek.

Naast de US Kids wedstrijden organiseren we in 2018 in elk geval ook 2 Familie wedstrijden. Even niet caddien, maar vooral lekker samenspelen. Zo creëer je samen blijvende herinneringen, een van de speerpunten van Dutch Kids Golf!

Op gebied van golfkampen staat van alles te gebeuren. Voor komend jaar hebben zich al meer banen aangemeld, we breiden de topgolfkampen uit en er staat een mooie samenwerking in de startblokken waardoor we nóg meer jeugd kunnen bereiken.

De eerste gesprekken met mogelijke DKG banen staan reeds ingepland en we hopen natuurlijk dat veel banen zich komend jaar zullen aansluiten in de wetenschap dat samenwerking tot mooie resultaten leidt!

Kortom: 2018 belooft nu al een fantastisch jaar te worden. We gaan er samen met jullie een prachtig jaar van maken. Voor nu wensen we jullie allen een heerlijke kersttijd en knallend uiteinde!!

 

Deel dit via: