Leuk nieuws over de US Kids wedstrijden 2018

Afgelopen maanden hebben we de US Kids Tour 2017 goed geëvalueerd samen met ouders, spelers, clubs en banen. Op basis van de uitkomsten daarvan gaan we door (natúúrlijk zouden we bijna zeggen!). Ook in 2018 organiseert Dutch Kids Golf weer US Kids toernooi series! En dit jaar gooien we er een schepje bovenop:

1 – US Kids Amsterdam Local Tour goes international

Vanaf dit jaar breiden we uit naar Duitsland. Nét over de grens, zodat het goed aan te rijden is vanuit Nederland, komen we tegemoet aan een veelgehoorde vraag van onze spelers van over de grens of we in 2018 ook toernooien in Duitsland willen organiseren. Met 2 prachtige banen (Royal St. Barbara in Dortmund en Grafenberg bij Düsseldorf) geven we onze aanwezigheid bij de Oosterburen een geweldige kick-start. Wil jij dit jaar internationale wedstrijd ervaring op doen zonder te veel te moeten reizen? Dit is je kans!

2 –  Meer wedstrijden & 3 touren

In 2017 organiseerde Dutch Kids Golf 2 touren (de Spring en Fall series). Dit jaar breiden we dat uit naar 3 Touren: Spring Tour, Summer Tour en Fall Tour: 20 wedstrijden in totaal waarvan er nu 18 op de website staan. Dat zijn dus meer wedsrijden om je te qualificeren voor de US Kids EK en WK rankings en, voor de 18 holes spelers, voor de NGF ranking!

3 – Enthousiaste nieuwe banen

Veel banen uit de 2017 Tours gaan ook nu weer mee in 2018 en daar zijn we trots op! Naast deze banen zijn er in 2018, naast Royal St. Barbara en Grafenberg ook in Nederland supergave nieuwe banen. Het Rijk van Sybrook, de Gelpenberg, Sluispolder, Cromstrijen, Burggolf Zoetermeer & Stippelberg zijn dit jaar van de partij.

4 – Meer wedstrijden, minder kosten

Last but not least: een veel gehoord punt in 2017 betreft de prijzen van de US Kids tours. Helaas zijn wij daarbij volledig afhankelijk van de US Kids organisatie in de US. Zij bepalen de prijzen op internationaal niveau en daar hebben wij mee te werken. Daar krijg je (vinden wij) dan wel veel voor terug zoals bijvoorbeeld: US Kids zorgt op basis hiervan voor directe betaling van afgesproken greenfees aan de banen, er zijn massa’s leuke gadgets (zoals tees, ballen, potloodjes & bagtags) om mee te nemen tijdens wedstrijden, er is een goed werkend systeem waarbij de rankings meteen worden bijgewerkt en de hoeveelheid medailles die we tijdens de wedstrijden uitreiken is bijna oneindig. En ja, als organisatie krijgen we ook een stukje betaald. Dat bedrag staat niet in verhouding tot de werkzaamheden, maar we organiseren de wedstrijden dan ook vooral met een ander doel dan er rijk van worden, namelijk om zoveel mogelijk jeugd kennis te laten maken met (wedstrijd)golf!

Met dat doel in ons achterhoofd zijn we de afgelopen maanden flink in overleg gegaan met de US Kids organisatie. En met resultaat: in 2018 gaat de prijs van de wedstrijden omlaag! De registratie fee blijft $30,- (huidige wisselkoers €24,00) per Tour. De prijs per wedstrijd wordt verlaagd. Voor 9 holes betaal je dit jaar $30,00 in plaats van $35,-. Voor 18 holes is de prijs in 2018 verlaagd naar $35,00 (huidige wisselkoers €28,00) in plaats van $45,-.

Waarom een registratie per Tour? Daarop heeft de US Kids organisatie een simpel antwoord: omdat we op die manier ouders de mogelijkheid geven om te plannen. Kun je in de herfst niet meedoen, dan betaal je daarvoor ook geen registratie fee. Zou er met een jaarfee gewerkt worden (zoals bij veel internationale touren het geval is) dan ben je die in 1 keer kwijt, ook als je maar aan 1 toernooi zou willen deelnemen. Door op te splitsen in 3 delen, geven we meer jeugd de kans om deel te nemen en wedstrijden in blokken te plannen. En daar staan wij als Dutch Kids Golf volledig achter.

Met de nieuwe wedstrijdplanning en alle positieve veranderingen zetten we vol in op een geweldig US Kids jaar. We hopen jullie allemaal te zien bij de Kick-Off op 10 maart op Golfclub Almkreek en tijdens de wedstrijden vanaf 7 april!!!

Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.